De geschiedenis van Maastricht

Over Maastricht is al heel veel geschreven. Ook zijn er tegenwoordig fantastische websites met veel informatie. Bijv. de site "Zicht op Maastricht". Die site is opgezet door de gemeente Maastricht in samenwerking met diverse nationale instanties zoals het Nederlands Architectuur Instituut en het Meertens Instituut. Er is daar zeer veel informatie te vinden. De site waar u zich nu op bevindt bevat o.a. een eigen ontworpen stadswandeling. Deze stadswandeling is zo gekozen dat een groot deel van de oude binnenstad wordt doorlopen en dat aan de hand van de dingen die je tegenkomt allerlei facetten van het verleden gaan leven. Lees eerst de globale geschiedenis van Maastricht als je hier nog niet veel van af weet. Alles wat je tegenkomt kun je dan beter plaatsen. De nummers verwijzen naar de nummers op de kaart van de stadswandeling. Deze kaart is overigens in digitale versie interactief: door te klikken op de nummers worden aparte documenten over de betreffende plek geopend.

De stadswandeling kun je in een of twee dagen lopen, afhankelijk van de hoeveelheid plekken (als bijv. kerken) waar je langer wilt stilstaan. De plattegrond van de stadswandeling kun je desgewenst op A4 formaat uitprinten.

Verder is er via de links op deze pagina veel informatie te vinden over de verdwenen kloosters, kerken, poorten en nog meer.

 Ziet u slechts 1 pagina?
klik hier voor de volledige website
"Voorouders uit Midden-Limburg"